Click4Assistance UK Live Chat Software

De-Wipe kondigt resultaten aan van wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat schadelijke dioxines en PAK's in gecontroleerde laboratoriumtests zijn verwijderd

De-Wipe kondigt met trots de positieve resultaten aan van een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door vooraanstaande professoren van de Manchester Metropolitan University. De resultaten zijn overweldigend positief, wat erop wijst dat we de enige in het VK vervaardigde biologisch afbreekbare doekjes zijn om na brand de meest schadelijke kankerverwekkende dioxines en polycyclische aromatische koolwaterstoffen die tijdens brand worden geproduceerd, van de huid te verwijderen.

Kanker is nu de belangrijkste doodsoorzaak onder brandweerlieden. Gegevens verzameld door het NIOSH geven aan dat dit cijfer in 2016 in de VS zelfs 70% was. Amerikaanse brandweerlieden bezwijken tweemaal zo vaak aan kankergerelateerde ziekten als de algemene bevolking.

Informatie in de 'Toxic Chemicals in Everyday Life' publicatie suggereert dat langdurige blootstelling aan met toxine verontreinigde omgevingen ertoe leidt dat Britse brandweerlieden meer dan één type kanker. Deze kankers worden ook op steeds jongere leeftijd gediagnosticeerd.

De publicatie bevestigt: "Deze blootstelling is in verband gebracht met verhoogde percentages van vier vormen van kanker bij brandweerlieden: multipel myeloom, non-Hodgkin-lymfoom, prostaat en teelbal."

Recent onderzoek uitgevoerd door hoogleraren toxicologie geeft aan dat schadelijke gifstoffen het lichaam niet alleen via inademing binnenkomen - toxinerijke verbindingen die aanwezig zijn in kankerverwekkend roet en stof worden in een alarmerend tempo via de huid opgenomen.

Verontrustend is dat de giftige stoffen die in vuur aanwezig zijn, steeds gevaarlijker worden door de toename van onbrandbare bouwmaterialen en vlamvertragende synthetische polymeren die aanwezig zijn in meubels. "Studies van brandweerlieden in Californië tonen aan dat ze hogere niveaus van [de synthetische vlamvertragende] PBDE's in bloedserum hebben dan de algemene bevolking", vervolgt het rapport. “Bovendien werd een verhoogde besmetting vastgesteld in het stof van de brandweerkazerne in vergelijking met Californische huizen. Dit heeft mogelijk te maken met het traceren van besmetting van incidenten naar brandweerkazernes.”

Gechloreerde dioxines zijn enkele van de meest giftige, kankerverwekkende verbindingen die vuur produceert. Daarom wil Dr. David Megson, Associate Director van het Ecology & Environment Research Center van de Manchester Metropolitan University, vooral het vermogen van De-Wipe onderzoeken om 17 van de gevaarlijkste gechloreerde dioxines uit de huid te verwijderen tijdens gecontroleerde laboratoriumtests. De resultaten zijn zeer bemoedigend, wat aangeeft dat De-Wipe in staat is om gechloreerde dioxines te verwijderen.

Het baanbrekende onderzoek richt zich ook op de 8 gevaarlijkste polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's), waaronder het zeer kankerverwekkende benzo(a)pyreen. Resultaten geven aan dat De-Wipe in staat is om deze giftige PAK's te verwijderen, waaronder een hoeveelheid van meer dan 91% Benzo(a)pyreen na blootstelling aan de huid in de gecontroleerde laboratoriumtests.

Bekijk de onderstaande video voor een uitgebreide uitleg door vooraanstaande hoogleraren van de universiteit. 

"Het enige dat we positief kunnen zeggen nu De-Wipe effectief verontreinigende stoffen verwijdert van een verscheidenheid aan verschillende oppervlakken en polycyclische aromatische koolwaterstoffen kon verwijderen en dioxines kon verwijderen", bevestigt Dr. Megson. "Het lijkt gemakkelijker om de verontreinigende stoffen van de huid te verwijderen dan enig ander oppervlak."

De-Wipe zet zich in voor nog eens 4 jaar cruciale studie met de wetenschappers van de Manchester Metropolitan University. Het onderzoeksgebied is zeer complex; het team van onderzoekers van de Manchester Metropolitan University wil graag verder onderzoek doen in samenwerking met De-Wipe en UK Fire and Rescue Services om dit belangrijke probleem verder te onderzoeken.

_____

Leer hoe u effectief en veilig decontamineert met een De-Wipe after fire decontaminatiedoekje met onze essentiële stapsgewijze handleiding. HOE > GEBRUIKEN